Over ons

Deze website staat in het teken van de Nederlands trots, het Nederlandse elftal, oftewel Oranje. We staan als een blok achter het team, in goede en slechte tijden. Als we niet in het stadion zitten dan verzamelen we ons achter de TV, vanzelfsprekend uitgedost in Oranje kledij en dan maakt het niets uit of het om een spannende finale in een eindtoernooi gaat of een oefenwedstrijd ergens in het Oostblok. We staan zij aan zij om ons team aan te moedigen.

Alle ins en outs van de internationale voetbalwereld komen hier aan bod en we houden de media scherp in de gaten om nieuws zo snel mogelijk te kunnen brengen. Alles wat ook maar zijdelings te maken heeft met Oranje wordt hier behandeld.

De passie voor Oranje begon reeds in 1974 toen het Nederlands elftal furore maakte met totaalvoetbal, de voetbalfilosofie van Johan Cruyff en Rinus Michels. Aan de buis gekluisterd begon er zich een fascinatie te ontwikkelen voor de mannen in Oranje. Goed, de finale was pijnlijk maar de grondslagen voor een leven lang Oranje waren gelegd.

De liefde voor het Nederlandse elftal openbaarde zich nogmaals in 1978 toen Nederland wederom goed speelde op een groot eindtoernooi. Toch leverde dit toernooi wederom een trauma op met het vervelende verlies tegen gastland ArgentiniĆ« in de finale. Het zou uiteindelijk de finale worden ‘die niet gewonnen mocht worden’ maar dat maakte de pijn er niet minder op. Toch waren we trots. Wat konden wij als klein voetballand toch uitstekend spelen!

In 1988 kwam dan eindelijk het succes en het EK is voor ons nog steeds het hoogtepunt van een leven lang supporteren. Oranje pakte de titel en het land vierde feest. Nu richten we onze pijlen op het WK in Rusland en we hopen vanzelfsprekend dat Oranje wraak neemt voor de blamage tijdens de EK kwalificatie. Een ding is zeker, we zullen er bij zijn!