Maak kennis met de Oranje-selectie

Oranje maakt een periode van ontwikkeling door nu het EK aan onze neus voorbijgaat. Er wordt geëxperimenteerd met de samenstelling van de selectie en de speelwijze nu er voldoende tijd is en het duidelijk is geworden dat de oude methode en tactiek niet deugde. Veel spelers zijn inmiddels al opgeroepen om hun kans te grijpen en een goede indruk te maken op de bondscoach. Vooral in de voorhoede is het een komen en gaan van spelers en ieder krijgt de kans om te laten zien wat hij waard is.

Klaas-Jan Huntelaar wordt gezien als de routinier in de voorhoede maar wordt toch vaak gepasseerd omwille van de nieuwe generatie aanvallers. Hij is immers al in de 30. Memphis Depay gold langere tijd als het nieuwe Nederlandse wonderkind maar een slechte periode bij Manchester United heeft de deur wagenwijd opengezet voor nieuw bloed. Sindsdien hebben zowel Luuk de Jong van PSV als Vincent Jansen van AZ een poging gewaagd en vooral de laatste maakte indruk in de oefeninterland tegen Engeland met een assist en doelpunt.

Arjan RobbenArjan Robben is een absolute vaste waarde in het team. Als hij fit is dan speelt hij in de basis. Zijn reputatie lijkt verdiend want waar Robben is, daar is gevaar. Hij is bovendien een echte leider gebleken en zal naar alle waarschijnlijkheid de aanvoerdersband dragen als hij terugkeert van zijn blessure.

In de achterhoede valt Virgil van Dijk op. Onder Ronald Koeman heeft de verdediger een stormachtige ontwikkeling meegemaakt bij Southampton. De verdediger kwam bij Celtic vandaan waar hij eigenlijk niets meer kon leren aangezien de Schotse competitie niet meer is wat het geweest is nu de Glasgow Rangers niet meer meedoen. Van Dijk is een dwingende speler, fysiek sterk die ook nog eens z’n doelpuntjes meepakt. Van Dijk maakte z’n debuut tegen Kazachstan op 10 oktober 2015.