Is Oranje klaar voor Kazachstan?

Dat de spanning tot het kookpunt was gestegen voorafgaand aan deze wedstrijd bleek maar weer eens uit het gedrag van de spelers. Memphis Depay blonk uit door z’n asociale gedrag door de verzamelde pers volledig te negeren. Andere spelers kwamen niet verder dan de standaard prietpraat dat door persvoorlichters wordt voorgekauwd. Het was wellicht indicatief voor de staat van de Nederlandse voetbalsport. Waar zijn de persoonlijkheden die niet bang zijn om hun mening te ventileren?

De wedstrijd zal in de futuriAstanastische hoofdstad van Kazachstan worden gespeeld, Astana. En daar zit meteen een addertje onder het gras: er ligt in dat stadion namelijk kunstgras. Kunstgras is een stuk minder meegevend dan echt gras en dat voelen de spelers in hun spieren. Een oudere speler zoals Wesley Sneijder kan dan al snel last krijgen. Klaas-Jan Huntelaar stak zijn mening zoals gewoonlijk niet onder stoelen of banken. Hij meldde desgewenst dat hij een terugkeer naar de Eredivisie niet zit zitten omdat er 4 clubs op kunstgras spelen.

De wedstrijd werd verder omgeven met geruchten omtrent Dirk Kuyt. Even hing er een rentree in de lucht aangezien er in de voorhoede naar daadkracht werd gezocht, iets wat Dirk Kuyt wel heeft. Op het moment dat Blind geen basisplaats kon garanderen aan de routinier haakte deze terstond af. Kuyt kwam niet om de bank warm te houden. Toch een aderlating aangezien Kuyt over een portie werklust en winnersmentaliteit beschikt waar de jongere spelers van konden leren. Het kwam uiteindelijk niet zo ver.

Het goede nieuws was dat de selectie compleet was. Blind trainde vooraf in het stadion met een volledige fitte selectie. Verder werd er verwacht dat Van Persie en Huntelaar samen in de punt van de aanval zouden gaan spelen. Een unicum aangezien er altijd werd gedacht dat dit een onmogelijke combinatie zou zijn.

Een ding staat als een paal boven water en dat is het grote belang van deze wedstrijd. Zoals te lezen op android slots spant het er nu echt om. Het is meer dan interessant om te zien of er aan de hoge verwachtingen voldaan wordt. Men kan er in ieder geval goed voor gaan zitten.