Het Nederlands elftal: wat nu?

Er moet verjongd worden, zo veel is zeker. Gelukkig denkt Danny Blind er net zo over en hij heeft aangekondigd een verjongingskuur toe te passen en langzamerhand de oudere spelers te vervangen met de nieuwe lichting. Spelers zoals Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Robin van Persie zijn inmiddels hun plek kwijt. Over de nieuwe lichting kunnen we kort zijn, deze is nogal uitgebreid. Het lijkt of iedereen met een beetje voetbalkwaliteit een kans krijgt van de bondscoach. We nemen een aantal nieuwkomers onder de loep.

Vincent Janssen van AZ Alkmaar heeft recentelijk indruk gemaakt door tijdens de oefeninterland tegen Engeland dwingend te spelen. Hij tekende voor een assist en schoof ook een penalty langs de keeper nadat hij was neergehaald in het strafschopgebied. Hij lijkt bijna zeker weer uitgenodigd te worden.

Riechedly BazoeRiechedly Bazoerr is een piepjonge speler van Ajax die Viera als grote voorbeeld heeft. Hij heeft nog een lange weg te gaan voordat hij zich mag vergelijken met de grote Viera maar het begin is goed. Op 16-jarige leeftijd werd hij al gevraagd om naar Manchester City te verhuizen maar hij bedankte. De nieuwe City coach Pep Guardiola lijkt nu hernieuwde pogingen te doen om Bazoer in te lijven.

Jetro Willems heeft in zijn nog korte carrièreveel te kampen gehad met blessures en misschien dat dat zijn ontwikkeling heeft vertraagd. Toch is hij een van de smaakmakers bij PSV. Zelfs Johan Cruyff was erg gecharmeerd van de speler. Ook Jetro Willems wordt in verband gebracht met Manchester City.

Rick Karsdorp speelt bij Feyenoord dit seizoen en heeft een groot aandeel gehad in het sterke spel van de Rotterdammers in de laatste seizoenshelft 2016. Hij is defensief sterk en komt graag op langs de flank. Hij heeft een goede voorzet in huis en levert regelmatige puntgave assists af.