Gaat Oranje naar het W.K.?

Het is een vraag die vele van onze landgenoten continue bezig houdt: is het Nederlands elftal nog goed genoeg. Nadat er onder de bondscoaches Bert van Marwijk en Louis van Gaal op de Arjen Robbenafgelopen twee WK´s enorme successen werden behaald lijkt het realiseren van de kwalificatie dit keer een stuk moeilijker. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Zo is het wachten tot een generatie nieuwe talenten hun doorbraak heeft, terwijl de gewezen sterren als Arjen Robben en Wesley Sneijder langzaam maar zeker een dagje ouder worden.

Vooralsnog is er niets beslist en ligt de weg naar het wereldkampioenschap in Rusland in 2018 nog altijd open. Het begin van de kwalificatiereeks was niet om over naar huis te schrijven. Zo werd er door Oranje onder andere van Frankrijk verloren. Dit was echter geen verrassing en door de meesten al ingecalculeerd. Het is van groter belang dat er van de mindere goden gewonnen wordt. Een aantal van de andere tegenstanders van het Nederlands elftal zijn normaal gesproken eenvoudige prooien voor het team, al weet je dat tegenwoordig eigenlijk maar nooit zeker.

De verwachting is wel dat Frankrijk de poulefase gaat winnen. Indien Oranje dit wil voorkomen dan zal van nu af aan alles gewonnen moeten worden en dan nog is het afwachten of dit gebeurd. Wanneer dit niet zo is hoeft men echter niet gelijk te treuren, met het behalen van de tweede plaats behoort kwalificatie voor het wereldkampioenschap nog steeds tot de mogelijkheden. Het verschil met plek nummer 1 is dat er in dit geval wel nog in een tweestrijd met een andere nummer twee beslist moet worden wie er uiteindelijk die felbegeerde plaats in de poulefase van het W.K. gaat krijgen. In ieder geval weet iedereen dat het alsmaar spannender zal worden en ongetwijfeld moet er tot het einde van de kwalificatiereeks worden gewacht voordat er duidelijkheid bestaat over het resultaat.