Een voetbalwedstrijd meemaken in Amsterdam

Er is eigenlijk maar één club in Amsterdam en dat is Ajax. In tegenstelling tot een stad als Londen of zelfs Rotterdam, heeft de hoofdstad slechts één club die op het hoogste niveau uitkomt. Wil je een wedstrijd bijwonen van Ajax dan is het zaak om het speelschema goed in de gaten te houden en je trip zo te timen dat er een thuiswedstrijd wordt gespeeld. Daarnaast loont het de moeite om een echte topper uit te kiezen. Het verloop in de Eredivisie is behoorlijk groot en de lager geklasseerde teams spelen vaak minder aantrekkelijk voetbal. Heeft Ajax daadwerkelijk tegenstand dan is het genieten geblazen, want het team is allesbehalve ongenaakbaar in thuisduels. Op het moment dat Ajax tegen Feyenoord of PSV speelt dan is spektakel praktisch gegarandeerd.

Ajax speelt in de Amsterdam ArenA, een kolos van een stadion met een capaciteit van over de 50.00Amsterdam ArenA0 zitplaatsen. Voor bezoekers is er altijd de mogelijkheid om een wedstrijd bij te wonen. Het stadion is gebouwd in een nieuwbouwomgeving ver buiten de stad en dat maakt dat de sfeer rond het stadion soms wat kil aanvoelt. Duidelijk een ander beeld dan de Engelse clubs die vaak een stadion hebben midden in de woonwijken waardoor er een intieme en gezellige sfeer ontstaat voor de wedstrijd. Eenmaal in het stadion verandert dit gelukkig al snel. Er is in de jaren veel geïnvesteerd om de beleving in het stadion te verbeteren. Bovendien zijn er een aantal vakken in het stadion waar de echte fanatieke aanhang behoorlijk veel lawaai en sfeer produceerd.

Het grote voordeel van de locatie van de Amsterdam ArenA is de goede bereikbaarheid, vooral met openbaar vervoer. Er is een treinstation op het terrein en de trip vanaf Amsterdam is snel en soepel gemaakt.

De trein is een aangename en snelle manier om overal te geraken. Met je smartphone, kan je bijvoorbeeld android roulette spelen, om even de tijd te doden. Ook kan je je op de wedstrijd voorbereiden, door even het sport- en voetbalnieuws door te nemen. Dit allemaal, zonder te hoeven nadenken over waar je je wagen nadien zal moeten parkeren.

Voor tickets naar een wedstrijd kan men het beste contact opnemen met Ajax zelf. Ook kan er een broker ingeschakeld worden.