De toekomst van het Nederlands Elftal

Zo af en toe baart het spel van Oranje bepaalde fans wat zorgen. Daar waar het een aantal jaar geleden bijna iedere wedstrijd steevast genieten was, is dat helaas in het heden niet altijd meer het Orange fanssgeval. Er wordt hard aan gewerkt het elftal beter te laten spelen maar het lijkt moeilijk om de juiste draai te vinden.

Een bekend probleem is het doorstromen van een nieuwe generatie. De vorige succesvolle generatie heeft inmiddels ruim de dertig bereikt en zal langzaam maar zeker pas op de plaats gaan maken voor de nieuwelingen. Het lijkt er echter op dat deze nieuwe groep nog niet helemaal klaar is om het stokje over te nemen. Sommige spelers laten zien het niveau wel degelijk aan te kunnen maar anderen vallen af en toe door de mand.

Het enige wat de selectie kan doen is hard samenwerken om zich te blijven verbeteren. Alleen door iedere wedstrijd weer ervaring op te doen en meer en meer minuten te spelen met elkaar kan de ploeg zich weer oprichten. Uiteraard wordt er gehoopt dat dit op tijd gebeurd zodat de komende jaren ook weer kan worden deelgenomen aan de grote eindtoernooien. Want iedereen weet, er is niets zo erg als een voetballoze zomer. Er zal snel blijken of daar deze keer weer rekening mee dient te worden gehouden of niet.

De vraag aan het einde is hoe snel de nieuwe spelers er klaar voor zijn om verantwoording te nemen. Daarna kan er aan het spel gesleuteld worden en zo snel mogelijk overgegaan worden op het omzetten van wedstrijden in overwinningen. De meeste voetbalkenners weten dat het tij immers snel weer kan keren en betere tijden zich vaak zomaar weer aan kunnen dienen. Talent is er in ieder geval genoeg, nu nog hopen dat het er zo snel mogelijk uit gaat komen.